Napíšte, čo hľadáte

Doplnky výživy na trávenie - strana 9 z 17

Máte pomalé trávenie? Často trpíte pocitmi plnosti, nadúvania, či dokonca nevoľnosťou a zvracaním? Problémy s trávením môžu mať veľa príčin. Často ide o nesprávne zloženie alebo množstvo stravy. Za zlé trávenie však vo veľkej miere zodpovedá aj stres, užívanie rôznych liekov, či nedostatok pohybu. Aké má zlé trávenie príznaky?

Zobraziť viac
Filter
Kolekcie
Filtrovať podľa ceny
-

Najpredávanejšie produkty

Zobrazených 24 z 385 produktov

Filter
LAKTAZAN extra 32tbl
Akcia + -18 %
11,95 €
9,85 €

9,85 €
11,95 €

  • Plynatosť
  • Nevoľnosť a grganie
  • Pocit plnosti
  • Spätný návrat obsahu žalúdka, pálenie záhy
  • Zvracanie a pocit ťažoby na žalúdku
  • Hnačka
  • Bolesť žalúdka a čriev

Ako naštartovať trávenie a zbaviť sa týchto ťažkostí? Pre rýchle trávenie pomôžu rôzne enzýmy na trávenie, bylinky na trávenie, či voľnopredajné tabletky na trávenie. Avšak v prípade, že ťažkosti pretrvávajú, je nutná návšteva lekára. Ten môže odporučiť vhodné lieky na trávenie na predpis. Aký liek na trávenie však zaberie pri bežných ťažkostiach?

Ako zlepšiť trávenie

Rýchle trávenie dosiahnete najmä zmenou životosprávy. Dôležité je prijímať zdravú stravu, častejšie a v menších porciách. Nezabúdajte na dostatok vlákniny v strave, ale aj dostatočný pitný režim. Dôležitý je pohyb, ktorý prispieva k lepšiemu tráveniu. Ak však občas „zhrešíte“ a potrebujete pomoc s trávením, vyskúšajte doplnky stravy na trávenie a niektoré z týchto voľno predajných liečiv:

Doplnky výživy na trávenie

Tabletky na trávenie

S podporou trávenia vám pomôžu aj rôzne enzýmy na trávenie ako napríklad pankreatín (Pancreolan), DAO (liek Daosin 60 kapsúl) a iné.

Čaje na trávenie

Z bylín a čajov na trávenie sú vhodné mäta, medovka, harmanček, fenikel, či rôzne zmesi bylín, napr. Leros Stomaran podpora trávenia a zažívacie ťažkosti.  

Probiotiká na trávenie

Sú vhodné na úpravu črevnej mikroflóry, ale aj pri užívaní antibiotík. Vyskúšajte napríklad Hylak, Biopron, či prípravok Probio-Fix.

Kvapky na trávenie

Vynikajúce sú napríklad Grešík bylinné kvapky dobré trávenie, ktoré obsahujú extrakt mäty, ostružiny, čakanky a ďalších rastlinných zložiek pre úpravu trávenia.

Pri nadúvaní a plynatosti

Vyskúšajte tablety Espumisan alebo overené aktívne uhlie, ktoré podporia činnosť čriev.

Pri zápche

Dôležitá je vláknina, teda strava s obsahom množstva ovocia a zeleniny. S vyprázdnením pomôže Guttalax preháňadlo.

Pri pálení záhy

Ťažkosti s pálením záhy, ale aj s návratom obsahu žalúdka, riešia liečivá ako žuvacie tablety Gastrotuss alebo Nolpaza tablety.

Výživové doplnky na podporu trávenia si môžete zvoliť vo forme tabliet, kapsúl, kvapiek na nadúvanie, prípadne spirulina na zažívanie, či tráviace enzýmy v práškovej forme.