Napíšte, čo hľadáte

Zdieľať

Recenzia antioxidačného séra Medik8 C-Tetra s vitamínom C

Recenzia antioxidačného séra Medik8 C-Tetra s vitamínom C

Myslím si, že neexistuje človek, ktorý by nepočul o vitamíne C. Asi každý vie, minimálne o tom, že je dobrý na imunitu. V posledných rokoch sa však stále viac a viac hovorí o jeho účinkoch na pleť. Tak sa na neho pozrime.

 

NÁŠ TIP:

Pozrite si našu ponuku kozmetiky Medic8

Pozrieť ponuku

V hlavnej úlohe vitamín C

Vitamín C, alebo kyselina askorbová, je skvelý antioxidant a teda chráni bunky pred oxidačným stresom. Čo to znamená? Že bunky posilňuje aby neodumierali, čo znižuje starnutie pokožky. Vitamín C je zároveň dôležitý pre syntézu kolagénu, ktorý je potrebný nie len pre pleť, ale aj pre zuby a kĺby.

 

 Recenzia Medik8 C-Tetra antioxidačné sérum s vitamínom C

Vitamín C vo forme séra pleť rozjasňuje, presvetľuje a spolu s SPF je dokonalá ochrana pred slnečným žiarením. Preto je lepšie vitamín C aplikovať na pleť ráno. Ja osobne ho používam už dlhšie a naozaj mám pleť krásne rozžiarenú ako nikdy predtým.

PREČÍTAJTE SI:

Recenzia CeraVe Blemish čistiaci gél proti nedokonalostiam

Čítať

Sérum Medik8 s vitamínom C

Teraz sa pozrime na jedno konkrétne sérum a vitamínom C. Ide o sérum Medik8 C-tetra. Je to rozjasňujúce sérum, ktoré obsahuje lipozomány vitamín C a teda rozpustný v tukoch. Mnohí už vieme, že ide o tú lepšiu formu vitamínov, lebo sa rozpustia v tuku a nevylúčia sa do vody. Sérum okrem iného obsahuje aj vitamín E a spolu teda vytvárajú antioxidačnú bombu. Vďaka vitamínu E je sérum mierne olejovité, čo ale vôbec nevadí, pretože je stále veľmi ľahké a vôbec nie je mastné. Rýchlo sa vstrebe a hneď robí to, čo má.

 

 Recenzia Medik8 C-Tetra antioxidačné sérum s vitamínom C

Toto sérum rieši aj hyperpigmentáciu a to tak, že znižuje produkciu melanínu, čo je kožný pigment zodpovedný za pigment pokožky.

Ďalšou výhodou tohto séra je, že vitamíny sú v ňom vo vysoko stabilnej forme a tak nepodliehajú oxidácii a sérum tak môže byť otovrené 12 mesiacov. To mi príde ako obrovská výhoda oproti niektorým, ktoré sa môžu používať iba 3 mesiace, alebo už po mesiaci vidíte mierne oranžové zafarbenie a teda produkt môže smerovať do koša.

 

 Recenzia Medik8 C-Tetra antioxidačné sérum s vitamínom C

Sérum vonia krásne po citrusoch, nelepí, rýchlo sa vstrebáva a robí čo má. Pleť mám jemnú, rozžiarenú a zároveň hebkú ako hodváb.

Viete ho kombinovať s hydratačným sérom na ráno a večer namiesto séra s vitamínom C, použiť radšej retionoidy a verte mi, vaša pleť sa vám poďakuje. A najdôležitejšie na záver - nikdy nezabudnite na SPF!

 

 Medik8 C-Tetra antioxidačné sérum s vitamínom C kúpite tu
Kristína Maricáková

Kristína Maricáková
Volám sa Kristína a vyštudovala som farmáciu na Univerzite Komenského v Bratislave a venujem témam o zdraví a liekoch. Veľmi rada čítam, cestujem, fotografujem, pečiem a spievam. Rada skúšam nové veci, hlavne čo sa týka kozmetiky.
Viac o mne ➡